به یک خانم جوان به عنوان شاگرد شوفر نیازمندیم!

گروه اجتماعی – استفاده صحیح از هرگونه وسایل ارتباط جمعی دارای مزایای بی شماری است اما مشکل از آنجا آغاز می شود که برخی کاربران با اهدافی منفی در این شبکه ها حضور یافته و با ترغیب مخاطبان گاه زمینه های بروز جرایم مختلف نظیر کلاهبرداری، سوء‌استفاده از اطلاعات افراد، موارد غیر اخلاقی و ... را فراهم می سازند.

به گزارش افکارنیوز،‌ یکی از مواردی که تاکنون موجب هشدارهای متعدد ازسوی کارشناسان اجتماعی، آسیب شناسان و حتی پلیس شده،‌موارد سوء‌استفاده های غیر اخلاقی از افراد در فضای مجازی است به گونه ای که گاه دیده شده افراد سودجو با استفاده از عکس ها و فیلم های خصوصی و اطلاعات شخصی دست به اخاذی زده و با انتشار این موارد،‌ آبروی افراد را برده اند.

بر اساس آمارها و گزارش های رسمی پلیس فتا،‌ جرایم غیراخلاقی جرائم اخلاقی با 33 درصد رتبه دوم جرائم سایبری را به خود اختصاص داده است و این امر نسبت به گذشته روند صعودی داشته است و دلیل آن را می توان در به وجود آمدن شبکه های اجتماعی و عدم رعایت نکات ایمنی لازم در این شبکه ها و اشتراک گذاری محتوا دانست.

افزایش جرایم غیراخلاقی و به ویژه انتشار تصاویر و فیلم های خصوصی موجب بروز نگرانی های خاصی در خانواده ها شده است و هر لحظه امکان دارد آبرو و حیثیت خانواده ای بر اثر ناآگاهی و یا سهل انگاری و یا دوستی های اینترنتی دختران و پسران جوان در معرض تهدید قرار گیرد.

با وجودی که پلیس فتا دایم در حال رصد موارد و جرایم حوزه سابیری به ویژه موارد غیر اخلاقی است اما گاهی اوقات به سبب سهل انگاری مسوولان برخی سایت ها و برنامه های آنلاین، افرادی با اهداف خاص اقدام به درج آگهی هایی می کنند که در دراز مدت می تواند تبعات جبران ناپذیری در شاکله اجتماع برجای گذارد .

یکی از نمونه های اتفاق افتاده درج یک آگهی در سایت دیوار به عنوان پرمخاطب ترین برنامه شبکه مجازی است ،‌در این آگهی از یک خانم برای همکاری به صورت پاره وقت دعوت شده و نویسنده آگهی آورده است؛‌ «با سلام. جهت همراهی در سفرهای برون شهری و خارجی با کامیون به یک خانم با مشخصات زیر نیازمندم؛‌

سن بین 20 تا 35 سال

مهارت نسبی در آشپزی

نداشتن مشکل برای سفرهای خراجی

حقوق به صورت توافقی

لطفا مطال فوق را دقیقا مطالعه فرمایید و در صورت تمایل نام و سن خود را به شماره *****091355 پیامک کنید تا در اولین فرصت با شما تماس بگیرم. با تشکر»

همان طور که از متن آگهی مشخص است این فرد به دنبال به شریک جنسی برای طول مدت سفر می گردد و به دنبال سوء‌استفاده از خانم هاست اما مشخص نیست خانم ها نیز به درخواست او پاسخ می دهند یا خیر؟‌

اما از سموولان سایت باید پرسید ایا هیچ نظارتی بر محتوای آگهی ها نمی شود و در سایه بی توجهی ها می توان هر متنی را برای مخاطبان درج کرد؟

نکته جالب اینکه این سایت دارای شماره تلفن و آدرس است اما در قسمت ارتباط با ما درج کرده که تیم‌های فنی ما در آدرس زیر اقامت دارند، ولی متأسفانه توان میزبانی مراجعان حضوری و پاسخگویی تلفن را نداریم !

همچنین در این قسمت تاکید شده؛‌ در صورت ایجاد مزاحمت برای شما، می‌توانید با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس http://www.cyberpolice.ir از اطلاعات تماس پلیس فتای محل سکونت خود آگاه شوید و موضوع را از آن طریق پیگیری کنید و بدین صورت از پاسخگویی نسبت به سوء‌استفاده های احتمالی شانه خالی کرده اند.

در حالی که به نظر می رسد برای سایتی که آورده؛‌ « تمامی خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است»؛‌ نظارت بر درج چنین آگهی هایی ضروری است.

در هر صورت انتشار چنین آگهی هایی در فضای مجازی کم نیست و بارها حتما شما نیز در گروه های مجازی با چنین مواردی مواجه شده اید که دختران و پسران جوان بدون شرم درخواست دوستی و داشتن روابط بسیار نزدیک و به اصطلاح به شیوه ازدواج سفید داشته و به این مساله نیز می بالند و حتی برخی از آنها پا را فراتر گذاشته و با اطلاع خانواده طرفین اقدام به زندگی با پارتنر یا شریک خود می کنند.

اطلاع رسانی موارد غیر اخلاقی فضای مجازی به پلیس فتا و سامانه ۱٩۵

در کنار امکان اطلاع رسانی اینگونه موارد به پلیس فتا،‌کاربران دنیای مجازی می توانند با سامانه 195 متعلق به وزارت ارتباطات و فناوریی اطلاعات نیز موارد غیر اخلاقی فضای مجازی نظیر کانالها، سایتها و... را اطلاع دهند.

کاربران می توانند از طریق مراجعه به سامانه ۱۹۵ (سامانه  پاسخگویی به شکایات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) و مراجعه به بخش «اعلام سایتهای مغایر با قوانین کشور» هرگونه گزارش خود را اعلام کنند»

سامانه ۱۹۵ هرگونه گزارش مردمی را در زمینه محتوای  شبکه ها، سایتها، صفحات فضای مجازی، کانالها، برنامه ها و نرم افزارها که شکل مجرمانه، غیر اخلاقی، مستهجن، ضد دین، مخالف با کیان خانواده و جامعه، مخالف با قوانین شرعی و عرفی و.. دارند را دریافت کرده و به مسئولان مربوطه ارائه می دهد.

گفتنی است پیگیری های متعدد خبرنگار افکارنیوز برای گفت و گو با مسوولان پلیس فتا،‌پلیس امنیت اخلاقی،‌سامانه 195 وزارت ارتباطات درباره اینگونه موارد بی نتیجه ماند و کسی پاسخگوی چگونگی رسیدگی به موارد غیر اخلاقی به ویژه اگهی مورد اشاره نبود.

اما در آخر باید گفت؛ با وجود کنترل های فراوان مسوولان هنوز هم موارد متعددی از آگهی ها،‌مطالب و ... غیر اخلاقی که می تواند زمینه ساز جرایم باشد در شبکه های اجتماعی و گروه های مجازی به چشم می خورد که نشان می دهد مسوولان انتظامی و دولتی نتوانسته اند به طور 100درصد این موارد را رصد کرده و مانع آن شوند که بنابراین به نظر می رسد باید علاوه بر اقدامات معمول به جنبه های پیشگیرانه و اطلاع رسانی اهمیت بیشتری داده و کاربران و به ویژه خانواده ها را نسبت به معایب و مزایای حضور در دنیای مجازی آشنا سازند.

 

photo_2016-12-10_10-54-38