محمود مهرمحمدی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص استخدام آموزش و پرورش از طریق برگزاری آزمون اظهار داشت: پذیرش دانشجو از طریق آزمون استخدامی مطابق با ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان امکانپذیر است.
وی افزود: این موضوع در برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک روش طی سالهای آینده نیز اجرا خواهد شد همچنین در برنامه راهبردی این دانشگاه که به تازگی تصویب شده است، پیشبینی کردهایم که دانشگاه خود را آماده پذیرش 78 هزار دانشجو معلم کند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان گفت: پذیرش 78 هزار دانشجو معلم توسط این دانشگاه با استفاده از روشهای مختلف انجام میشود و مقرر است تا سالانه حدود 34 هزار دانش آموخته را تحویل آموزش و پرورش بدهیم، امیدواریم تا سال 1404 بتوانیم به مجموعه شاخصهایی که از جهت نیروی انسانی، کادر علمی، تجهیزات و امکانات کالبدی در برنامه راهبردی لحاظ شده است، دست یابیم.
** جذب 10 هزار نفر از طریق آزمون و 40 هزار نفر از طریق کنکور
مهرمحمدی ادامه داد: پیشبینی شده است سالانه 10 هزار نفر از طریق آزمون استخدامی و 67 هزار نفر نیز به روشهای مختلف جذب دانشگاه فرهنگیان شوند، براین اساس سالانه 40 هزار نفر از طریق کنکور سراسری به این دانشگاه راه مییابند.
وی در خصوص نخستین تجربه دانشگاه فرهنگیان در برگزاری دوره آموزشی ویژه پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی گفت: تجربه نخست ما در اجرای روش جدید پذیرش و تربیت معلم با موفقیتها و نقصهایی همراه بود که باید برای حل مشکلات گام برداریم، امسال نیز 10 هزار نفر از طریق برگزاری آزمون استخدامی وارد دانشگاه فرهنگیان میشوند که تاکید داریم برای یک سال تحصیلی 9 ماهه در دانشگاه حضور یابند چرا که اگر زمان آموزش آنها محدود شود، تحقق اهداف کمتر خواهد بود.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: در حال تهیه یک برنامه مطالعاتی هستیم تا عملکرد دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان که با روشهای مختلف وارد این دانشگاه شده و دوره تربیت معلم را طی میکنند بررسی کرده و به اصلاح مشکلات بپردازیم.
مهرمحمدی در خصوص برگزاری آزمون اصلح یا پایانی ویژه پذیرفتهشدگان در آزمون استخدامی گفت: آزمون اصلح یا پایانی منطبق با آن چیزی بود که در اطلاعیه آزمون استخدامی آموزش و پرورش درج شده بود و موفقیت در این آزمون شرط ورود به شغل معلمی است.
** 133 نفر در آزمون پایانی صاحب صلاحیت نشدند
وی بیان کرد: در آزمون استخدامی آموزش و پرورش در مجموع 2 هزار و 90 نفر بدون سهمیه و 373 نفر با استفاده از سهمیه ایثارگران به دانشگاه فرهنگیان راه یافتهاند. از مجموع 2 هزار و 90 نفر که بدون سهمیه به دانشگاه راه یافته بودند یک هزار و 401 نفر موفق به کسب صلاحیت قطعی و 612 نفر صاحب صلاحیت مشروط شدند و 77 نفر از احراز صلاحیت باز ماندند. افرادی که از احراز صلاحیت بازماندهانند نمیتوانند به عنوان معلم در سال تحصیلی جاری وارد مدارس کشور شوند اما فرصت استخدام را نیز از دست ندادهاند بلکه باید مجددا در دروه آموزشی شرکت کرده و پس از قبولی در آزمون پایانی به استخدام آموزش و پرورش دربیایند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان مطرح کرد: از مجموع 733 نفری که از طریق سهمیه ایثارگران وارد دانشگاه فرهنگیان شدند 654 نفر صاحب صلاحیت قطعی، 23 نفر صلاحیت مشروط و 56 نفر نیز موفق به کسب صلاحیت نشدند. در مجموع 133 نفر موفق به کسب صلاحیت لازم برای ورود به شغل معلمی نشدهاند.
وی در پاسخ به اعتراضات افرادی که در آزمون پایانی پذیرفته نشدهاند، گفت: این افراد با علم و آگاهی نسبت به برگزاری آزمون جامع یا پایانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردهاند و حالا که نتایج آزمون آنگونه که تصور میکردند نبوده تلاش میکنند تا آن را غیرمعتبر جلوه دهند.
مهرمحمدی مطرح کرد: افرادی که در آزمون جامع یا پایانی صاحب صلاحیت شناخته نشدهاند بخشی از این موضوع به دلیل کاستیهای موجود در دانشگاه فرهنگیان برای اجرای دوره آموزشی بوده است اما این افراد همچنان فرصت دارند با شرکت مجدد در آزمون جامع به استخدام آموزش و پرورش در بیایند.مسئله سنجش صلاحیت حرفهای برای افرادی که میخواهند به عنوان معلم وارد آموزش و پرورش بشوند بسیار کلیدی و حساس است.
وی مطرح کرد: حیثیت آکادمیک تربیت معلم به دانشگاه فرهنگیان و حیثیت دانشگاه نیز به مسئله سنجش صلاحیت حرفهای مربوط است و اجازه نمیدهیم افرادی که آمادگی لازم برای ورود به کلاس درس را ندارند، وارد شغل معلمی شوند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: براساس زمینههایی که از لحاظ حقوقی فراهم شده است، آزمون اصلح یا پایانی برای خروجیهای دوره 4 ساله نیز برگزار خواهد شد.
مهرمحمدی در خصوص سطح کیفی دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشگاه فرهنگیان که به عنوان نماد تربیت معلم در کشور است باید شرایطش به گونهای باشد که در نظام رتبهبندی دانشگاههای کشور امتیاز لازم برای قرار گرفتن در رتبههای بالا را کسب کند یعنی دانشگاه تربیت معلم باید بتواند جزء بهترین دانشگاههای کشور و در دسته نخست قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان و پارامترهای توسعه کمی دانشگاه به ارتقای جایگاه کیفی توجه کردهایم اما یکی از مهمترین مشکلات این است که نیاز آموزش و پرورش به نیروی انسانی بیش از آن چیزی است که دانشگاه فرهنگیان هماکنون اقدام میکند و دانشگاه با این چالش مواجه است که خروجیهای آن باید سالانه به 60 هزار نفر برسد تا بتواند نیاز آموزش و پرورش به نیروی انسانی را تامین کند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان افزود: هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان پس از بررسیهای لازم پذیرفت تا توسعه کمی با توجه به ملاحظات کیفی محدود شود و طی 10 سال آینده برای تربیت معلم با کیفیت به میزان 78 هزار نفر سالانه تلاش شود که هماکنون تا رسیدن به این جایگاه فاصله بسیاری داریم.
** یک عضو هیئت علمی به ازای 90 دانشجو معلم
مهرمحمدی مطرح کرد: یکی دیگر از شاخصهایی که دانشگاه فرهنگیان با آن فاصله بسیاری دارد، نسبت هیئت علمی به تعداد دانشجویان است. هماکنون وضعیت ما نسبت یک به 90 است یعنی به ازای هر 90 دانشجو یک عضو هیئت علمی داریم که در برنامه راهبردی دانشگاه پیشبینی شده این نسبت یک به 30 شود و دستیابی به این موضوع نیازمند همکاری دستگاههای ذیربط از جمله سازمان امور استخدامی است.
** تامین نیاز آموزشوپرورش به معلم با مشارکت سایر دانشگاهها
وی در خصوص اقدام دانشگاه فرهنگیان برای تامین نیروی انسانی مورد نظر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش طی سالهای آینده با موج گسترده بازنشستگی معلمان مواجه میشود و باید نیروهای جدید و تازهنفس بیش از آنچه که دانشگاه فرهنگیان تربیت میکند، تامین شود. برای پر کردن این فاصله دانشگاه فرهنگیان از مشارکت سایر دانشگاهها استقبال میکند در حقیقت این دانشگاه ماموریت تربیت باکیفیت نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش در حد پذیرش 78 هزار نفر و تامین نیازهای باقیمانده با مشارکت سایر دانشگاهها را برعهده دارد.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان مطرح کرد:از ورود معنادار دانشگاههای صاحب صلاحیت در عرصه تربیت معلم استقبال میکنیم.
مهرمحمدی در خصوص ادامه تحصیل فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: افرادی که وارد این دانشگاه میشوند نمیتوانند پس از فارغالتحصیل شدن بلافاصله ادامه تحصیل دهند چرا که دانشجو معلمان سیاستهایی را پذیرفتهاند و در قبال آن خدماتی از جمله استخدام در حین تحصیل و دریافت حقوق را دریافت میکنند و طبیعی است که پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه فرهنگیان باید به کلاسهای درس بروند.
وی ادامه داد: دانشجو معلمان پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه فرهنگیان باید به کلاس درس بروند و پس از کسب 3 سال تجربه معلمی میتوانند برای ادامه تحصیل در مدارج بالاتر از طریق این دانشگاه اقدام کنند.