به گزارش افکارنیوز، حوالی عصر روز دوشنبه است، آسمان ساعت هاست که می خروشد و با خودش باران می آورد، بارانی که تن خسته و سوخته این دیار سالهاست چشم به راه آمدنش مانده ولی صد افسوس که این بار با آمدنش می خواهد چیزهای دیگری را با خود ببرد.
اینجا مدرسه شبانه روزی عشایری " ویسیان " است، جایی نزدیک شهر خرم آباد با دانش آموزانی که شبانه روزشان را در این دبیرستان می گذرانند، روایت ماجرای آن روز دبیرستان همچنان کمی گنگ است، می گویند پای یکی از دانش آموزان آسیب دیده است و مدیر مجتمع بی تاب او را به درمانگاه می برد ولی تشخیص مسئولان درمانگاه اعزام به شهر خرم آباد است.
اینکه در آن روز بارانی چه اتفاقی افتاد که مدیر مجتمع را به اجبار راهی جاده سیل گرفته عصر دوشنبه کرد هنوز با اما و اگرهایی همراه است، اگرهایی از جنس اینکه " اگر درمانگاه روستا امکانات و نیروی متخصص داشت " و " اگر پل روستا ارتفاع لازم و ظرفیت آب عبوری را داشت " و هزاران اگر و امای دیگر.
آنچه امروز باقی مانده بی قراری های " شورآب " است که با خودش دانش آموزان و معلم روستایی را برده و تلخکامی هایش این روزها تمامی ندارد، شورآب جنازه های دانش آموزان را پس داده ولی انگار نمی خواهد پیکر معلم فداکار روستایی را برگرداند.
تیم های جستجو از روز سه شنبه همه رودخانه را جستجو کرده اند، از نزدیکی خرم آباد گرفته تا شهرستان پلدختر، ولی هر چقدر که شورآب پیکرش را پایین تر می برد، معلم روستایی در سرخط خبرها بالاتر می رود و انگار خیال دارد همانجا ماندگار باقی بماند.
عصر روز جمعه بهانه همان است که گفته شد، نماینده ولی فقیه در استان لرستان برای دلداری خانواده های قربانیان با همراهی استاندار لرستان و مسئولان عضو ستاد حوادثغیرمترقبه استان راهی روستای طالقان می شوند، حضور حجت الاسلام میرعمادی تسلا است، تسلایی برای آنها که به محض دیدنش جمع می شوند و بغض دل را وا می کنند.
از بی مهری های شورآب می گویند و دانش آموزان دبیرستانی که این روزها داغشان منطقه و لرستان را فراگرفته است، خانواده هایشان حرف دارند، بغض دارند، دلهای شکسته دارند، خلاصه در بساطشان این روزها فقط همین ها باقی مانده است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد حرفها را می شنود، تسلیت می گوید، از نعمت و حکمت های خدا حرف می زند و دلهای بی قرارشان را تسکین می دهد؛ حرفهایش مثل همیشه آبی روی آتش غم و اندوه است و صبوری با خود به همراه دارد.
حجت الاسلام میرعمادی با مسئولان هم حرف دارد، می خواهد که روند جستجوها تخصصی تر و تسریع شود؛ از چشم به راهی دانش آموزان روستایی و خانواده معلم قربانی این حادثه می گوید و اینکه نباید زمان بیش از این از دست برود.
حضور استاندار لرستان در محل که طی روزهای اخیر چندین بار تکرار شده است نیز برای مردم دلگرم کننده است، حرفهایشان را چندین بار به هوشنگ بازوند گفته اند و حالا استاندار آمده که بگوید قرار است برای رفع مشکلات مردم این منطقه چه کارهایی انجام شود.
بازوند از نزدیک فرآیند جستجوی اجساد حادثه دیدگان سیل را رصد می کند و در جریان امور قرار می گیرد. از صبوریهای مردم روستا و خانواده های قربانیان تشکر می کند و حرفهایش را اینگونه ادامه می دهد: تیم های تخصصی از پنج استان کشور برای ادامه کار جستجو به لرستان آمده اند.
وی از تقسیم بندی مسیر رودخانه برای انجام عملیات جستجو می گوید و یادآور می شود: علاوه بر تیم های تخصصی مردم بومی منطقه نیز به کمک آمده اند تا تمام مسیر از خرم آباد گرفته تا نزدیکی های سد کرخه بررسی شود.
مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان نیز گزارشی از روند عملیات جستجوی اجساد حادثه دیدگان ارائه می دهد.
رضا آریایی می گوید: تیم های تخصصی جستجوی اجساد از استانهای خوزستان، کرمانشاه، همدان و مرکزی وارد لرستان شده اند و از صبح روز شنبه عملیات جستجو با حضور این تیم ها از سر گرفته می شود.
وی با یادآوری اینکه طول مسیر رودخانه نزدیک به ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتر است ادامه می دهد: عملیات جستجو از خود شورآب تا سد کرخه انجام خواهد شد.
آریایی می گوید که در زمینه روند جستجو سه گزینه پیش رو قرار دارد، نخست اینکه اجساد در لابلای درختان گیر کرده باشد، دوم اینکه زیر رسوبات ناشی از سیل مانده باشد و سوم اینکه اجساد را آب تا پایین دست رودخانه با خودش برده باشد.
مدیر کل مدیریت بحران یادآور می شود که نیاز است تمامی اهالی روستاهای مسیر رودخانه به کمک بیایند و وعده می دهد افرادی که در پیدا کردن اجساد مشارکت کنند مورد قدردانی ویژه قرار می گیرند.
آریایی با یادآوری اینکه از ابتدای حادثه مردم محلی پای کار بوده اند، از آنها تقدیر می کند و امیدوار است با استمرار این روند همکاری بتوان هر چه سریعتر اجساد حادثه دیدگان را پیدا کرد.
بیل های مکانیکی اداره کل راه و شهرسازی لرستان نیز برای کمک به انجام عملیات جستجو در محل حضور دارند و کار خود را در مسیر رودخانه با محوریت هلال احمر استان به پیش می برند.
از هر کدام از استانهای یاد شده دو تیم تخصصی به لرستان آمده اند و قرار است مسیر ۳۵۰ کیلومتری رودخانه را به طور تخصصی جستجو کنند، این تیم ها مضاعف بر ۳۰۰ نفری است که به گفته رضا آریایی طی روزهای گذشته در عملیات جستجو حضور داشته اند.
مدیر کل مدیریت بحران لرستان به پیدا شدن سه جسد قربانیان سیلاب اشاره می کند و می گوید: تاکنون جسد معلم روستایی و سرنشین پژو هنوز پیدا نشده است.
آریایی از پیدا شدن جسد اول در ۷۰۰ متری محل سقوط خودروی پراید از روی پل شورآب می گوید و یادآور می شود که جسد دو دانش آموز دیگر نیز در داخل ماشین در یک کیلومتری محل حادثه پیدا شده اند.
وی به فروکش کردن آب رودخانه شورآب اشاره کرده و با یادآوری این که طی روزهای آینده بارندگی نداریم امیدوار است تا قبل از شروع بارشهای مجدد دو جسد باقی مانده پیدا شود.
هوا کم کم تاریک می شود تا شب به سرعت خود را به صبح برساند و جستجو از سر گرفته شود، همه برای جستجو آمده اند، از مردم محلی گرفته تا خانواده های قربانیان و معلمان لرستانی که برای پیدا کردن جسد همکارشان به آب و آتش می زنند، شورآب همچنان بی قرار است و تلخکامی هایش کام مردم لرستان را این روزها تلخ کرده است.