گزارش فوت مرحوم چراغی طی ۱۰ روز ارائه می‌شود

گروه اجتماعی، معاون خدمات شهری شهردار تهران درهشتاد و هفتمین جلسه شورای شهر تهران ضمن ابراز تاسف از فوت مرحوم چراغی در اثر درگیری با پیمانکاران شهرداری، گفت: شهردار تهران بلافاصله پس از اطلاع یافتن از این موضوع دستور رسیدگی داده است و من هم دستور رسیدگی داده‌ام و شخصا به این موضوع ورود پیدا کرده و گزارش مبسوطی به شورا ارائه خواهم داد.

به گزارشافکارنیوز؛ مجتبی عبداللهی با بیان اینکه حادثه ضرب و شتم مرحوم چراغی توسط پیمانکاران شهرداری در روز پنج شنبه ۱۶ مرداد اتفاق افتاده است، افزود: متوفی یک هفته در بیمارستان بوده که در طی این مدت پیمانکار مربوطه یک بار بیمارستان را تغییر می‌دهد. نهایتا بعد از گذشت یک هفته مرحوم علی چراغی به رحمت خدا می‌رود.

وی ادامه داد: ایشان دستفروش نبوده و درگیری با سد معبر و مواردی از این دست اتفاق نیفتاده است. پیرو پیگیری‌هایی که صورت گرفته با توجه به اینکه تقریبا همه کارها در شهرداری توسط پیمانکارها صورت می‌گیرد، عوامل پیمانکار بازیافت و پیمانکار مواد خشک با ایشان درگیر شده‌اند که علت موضوع مشخص نیست.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه مدیریت پیمانکاری بلافاصله خود را به کلانتری معرفی کرده است، گفت: این فرد چند بار به کلانتری احضار شده است و تشکیل پرونده هم صورت گرفته است.
عبداللهی با بیان اینکه من از دیروز ظهر در جریان این موضوع قرار گرفته‌ام، ادامه داد: باید به کلانتری برویم تا بتوانیم گزارش مبسوطی تهیه کنیم. اگر عوامل پیمانکار خاطی هستند باید با آنها برخورد شود و دستگاه قضا و شهرداری با آنها برخورد می‌کند.

معاون خدمات شهری همچنین افزود: رسیدگی به خانواده متوفی را نیز در دستور کار داریم و آنچه در توانمان است برای خانواده مرحوم انجام می‌دهیم.

معصومه آباد نیز بعداز صحبت های معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه پیمانکاران از کودکان برای تفکیک زباله استفاده می‌کنند، تصریح کرد: در شورای سوم درباره این موضوع نامه‌ای دادیم و خواستیم که با توجه به این مسئله و وجود بیماریهای عفونی در میان زباله‌ها، پیمانکاران از تفکیک زباله حذف شوند.

وی با اشاره به اینکه به کودکان جمع‌آوری کننده زباله کارت داده شده و آنها دارای حق قانونی برای این کار شده‌اند، گفت: تفکیک زباله نباید به پیمانکار سپرده شود.

معاون خدمات شهری نیز در پاسخ به این صحبت آباد تاکید کرد: استفاده از کودکان برای جمع‌آوری زباله مجاز نیست و معاونت خدمات شهری می‌تواند گزارشی از لغو قراردادها با پیمانکاران خاطی به شورا ارائه دهد.
عبداللهی با بیان اینکه مواردی که در خیابان دیده می‌شود، غیرمجاز هستند و نیروی پیمانکار نیستند، گفت: در تمام موارد این طور نیست که پیمانکاران از کودکان استفاده کنند و کودکانی که به این کار مشغولند افراد غیر مجازی هستند که تحت نظارت پیمانکار قرار ندارند.

وی افزود: نباید از این جمله که گفته می‌شود احتمالا با پنجه بوکس به فرد ضربه زده شده، استفاده کنیم.
عبداللهی در پاسخ به سوال اعضای شورا مبنی بر اینکه چه زمانی گزارش این حادثه را ارائه می‌دهید، گفت: در عرض یک هفته یا ۱۰ روز پس از آنکه به دادگاه رفتیم و اطلاعات کافی کسب کردیم، گزارش را ارائه می‌دهیم.

مرگ مرحوم چراغی در حضور فرزندش بود
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران اعلام کرد: فوت مرحوم علی چراغی بر اثر ضرب و شتم توسط پیمانکاران شهرداری در حضور فرزند او بوده است.
معصومه آباد با اشاره به این که حق حیات از حقوق شرعی و انسانی هر شهروندی است، گفت: این مساله آنقدر اهمیت دارد که شورا باید در جلسات زیادی به آن توجه داشته باشد.

وی با اشاره به فوت مرحوم علی چراغی در اثر درگیری با پیمانکاران شهرداری، گفت: مشاجره‌ای که می‌توانست با حضور پلیس ۱۱۰ خاتمه پیدا کند با درگیری توسط پنجه بوکس به فوت این فرد که چهار فرزند دارد منجر می‌شود.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با بیان این که پیمانکاری که با مرحوم چراغی درگیر شده است، پیمانکار جمع‌آوری بازیافت و جمع‌آوری پسماند خشک و طرف قرارداد با شهرداری بوده است از معاون خدمات شهری شهردار تهران خواست در این زمینه گزارشی ارائه دهد.

آباد در ادامه همچنین با اشاره به حادثه نقص فنی چرخ و فلک پارک ارم، گفت: در این حادثه دختری ۲۲ ساله مجروح شد و در تماس خانواده این دختر متوجه شدند که او هنوز نمی‌تواند روی پای خود بایستد و فلج شده است. ما مشکل او را حل نکردیم و گفتیم از آنجایی که تهران فاقد فضای تفریحی است پارک ارم نباید بسته شود.

آباد با اعلام این که حالا یک جوان ۱۸ ساله در پارک بسیج از بالای سرسره افتاده است، گفت: منطقه ۱۴ باید گزارش بدهد که چه اتفاقی رخ داده اما به سازمان ایمنی و آتش نشانی هم اجازه ورود نداده‌اند. این جوان ۱۸ ساله از بالای سرسره افتاده است و برخی می‌گویند خودکشی کرده، اما این اتفاق به هر دلیلی که رخ داده باشد، ما باید اطلاع داشته باشیم.

در ادامه محسن سرخو - عضو کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به حادثه فوت مرحوم چراغی گفت: معاون خدمات شهری باید توضیح دهد که برون سپاری وظایف شهرداری به پیمانکارها با چه سازوکاری صورت می‌گیرد و مشخص شود که چه کارهایی را باید به پیمانکار داد و چه کارهایی را به پیمانکار واگذار نکرد. آیا این مسئله حاکمیتی است یا اجرایی خواهد بود؟

پیمانکارها چگونه گزینش می‌شوند
سرخو همچنین با طرح این پرسش که پیمانکارها چگونه گزینش می‌شوند، گفت: آیا ما پیمانکارها را از میان لات‌ها انتخاب می‌کنیم؟ زیرا ادواتی که در این حادثه مورد استفاده قرار گرفته است این سوال را ایجاد می‌کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه مرحوم چراغی چهار فرزند داشته است، گفت: آیا شهردار تهران ساز و کاری برای احقاق حقوق این خانواده داشته است؟

این عضو شورای شهر همچین با اشاره به سوء استفاده از کودکان خردسال در تقاطع‌ها و خیابان‌ها به منظور دریافت کمک از مردم، گفت: هیچ ارگانی درصدد نیست که با این موضوع که به نظر می‌رسد اختصاصا مربوط به تهران است برخورد داشته باشد. این افراد عمدتا اتباع بیگانه هستند که از کودکان برای جلب ترحم مردم استفاده می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه وزارت کشور و شهرداری هیچگونه برخوردی با این موارد نداشته‌اند، خطاب به مسجدجامعی، گفت: اگر مصلحت بدانید طی نامه‌ای از وزارت کشور بخواهیم که این معضل به طور مطلوب از شهر تهران جمع‌آوری شود.

در ادامه احمد حکیمی‌پور - رئیس کمیته میراثفرهنگی با تاکید بر اینکه پیمانکارهای شهرداری باید کنترل شوند، گفت: هم اکنون پیمانکاران سد معبر و سد میدان به صورت موزاییکی به دستفروشان جا می‌دهند و پول می‌گیرند در حالی که نباید گذاشت این اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه در اثر این اتفاق مقدار زیادی پول این طرف و آن طرف می‌شود، گفت: باید وحدت رویه داشته باشیم و استانداردها در زمینه برونسپاری پیمانکارها کنترل شود.

همچنین احمدمسجد جامعی با بیان اینکه شهرداری به طور مستقیم و غیرمستقیم در این حادثه نقش دارد، از معصومه آباد خواست به این خانواده سر زده و به عنوان مدافع حقوق شهروندان از سوی اعضای شورای شهر از این خانواده عذرخواهی کند.