به گزارشافکارنیوز،حیدر محمدی رئیس اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان غذا و دارو در همایش مبارزه با داروهای قاچاق و تقلبی اظهار داشت: داروهای مسافری از نظر وزارت بهداشت غیرمجاز و غیرقانونی است و مجوز ندارند و با این موضوع نیز برخورد جدی میشود. در سه سال اخیر میزان کشفیات داروهای تقلبی از داروخانههای کشور کاهش یافته است، درحالی که در سالهای قبل، میزان داروهای تقلبی در داروخانهها فراوان بود.
وی افزود: با توجه به اینکه داروسازان ما عوارض ناشی از مصرف داروهای تقلبی را میدانند و برخوردهای جدی نیز با عرضه کنندگان این نوع داروها صورت گرفته است، بخش عمده ای از تخلفات در این زمینه کاهش یافته است.
محمدی تصریح کرد: اکنون محصولات آرایشی، بهداشتی، پودرهای تقویتی و بدنسازی، داروهای جنسی، چاقی، لاغری، فرآوردههای مرتبط با زیبایی و ریزش یا رویش مو مورد استقبال بیشتر مردم قرار دارند که متاسفانه بیشتر این داروها در آرایشگاهها و عطاریها به فروش میرسد که میبایست از سوی صنفهای مرتبط با آنها برخورد جدی شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی افراد اطلاعات دقیقی از این نوع داروهای تقلبی ندارند، اظهار داشت: سبد دارویی در خصوص این داروها خوب تقویت نشده است و همین امر باعثشده که تعداد این گونه داروهای تقلبی بیشتر شود.
محمدی با اشاره به همسایگی ایران با کشورهای پاکستان و عراق گقت: بخش عمده داروهای تقلبی از کشورهای پاکستان و عراق وارد ایران می شود و اکنون وضعیت کشور پاکستان ار نظر تقلب دارویی یک فاجعه است و نمی دانیم که دولتمردان این کشور چه کار میکنند که این موضوع یک تجارت پرسود در این کشور است.
وی تصریح کرد: کردستان عراق نیز در سالهای اخیر به دلیل نابسامانی دولت دارای تجارت جدی در زمینه داروهای تقلبی بود اما اخیراً وضعیت این منطقه بهتر شده است اما همچنان یکی از منابع مبادله داروهای قاچاق کشور عراق است.
محمدی افزود: آمار دقیقی از فروش داروهای تقلبی در کشور نداریم و ما همیشه نمیتوانیم همه این داروها را کشف کنیم.
وی در ادامه به میزان تقلب این داروها در کشورها اشاره کرد و گفت: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، آمار تقلب دارویی در کشورهای توسعه یافته بین سه تا پنج درصد و دیگر کشورها تا ۳۰ درصد اعلام شده است. کشور آلمان ۳۸ درصد و ایتالیا ۳۷ درصد از خرید داروهایشان مربوط به داروهای تقلبی است.
رئیس اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان غذا و دارو از کشف یک کارگاه ساخت داروهای تقلبی در تهران خبر داد و گفت: این کارگاه در یک سالن ۵۰ متری تمامی فعالیتهای خود مربوط به ساخت دارو، بسته بندی و تولید را انجام میداد. مکان که در وضعیت اسف باری بود.
محمدی افزود: چندین دستگاه تلفن همراه برای اطلاع رسانی و سفارش دارو مختص این کارگاه بود که پس از چند مدت از توقیف این تلفنهای همراه به طور تقریبی روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ بار برای سفارش دارو به صدا در میآیند.
وی گفت: در یک مورد از ساخت داروهای این کارگاه از پودر کاکائو برای تهیه قرصهای شادی آور استفاده میکرد که آن را بسته ای ۶۰ هزار تومان به فروش میرساند. براین اساس سازمان غذا و دارو تمام داروخانهها و شرکتهایی را که در این زمینه فعالیت داشته باشند تعطیل میکند چرا که با جان مردم سرو کار دارند.
محمدی گفت: این سازمان برای کاهش میزان تبلیغات ماهواره ای در خصوص برخی داروهای تقلبی هزاران فقره سیم کارت را سوزانده تا مردم از تبلیغات سوء دچار دردسر نشوند. براساس آزمایشهای انجام شده نیز اغلب داروهای تبلیغی ماهواره ماده موثری ندارد و هیچ مبنای علمی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان غذا و دارو گفت: در مجموع داروهای مسافری از نظر وزارت بهداشت غیرمجاز و غیرقانونی است و مجوز ندارد و با این موضوع نیز برخورد جدی میشود.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات موثر این سازمان برای کاهش میزان داروهای تقلبی اجرای طرح کنترل اصالت و سلامت محصولات سلامت محور است که براساس آن روی داروها برچسب اصالت نصب میشود تا مردم با اطمینان بیشتری از این داروهای دارای برچسب استفاده کنند.
محمدی افزود: این طرح از سال ۸۶ آغاز و از سال ۸۷ به صورت آزمایشی روی ۳۰ قلم دارو نصب شد اما اجرایی نشد تا اینکه در سال ۸۹ با فراخوانی که داده شد سه شرکت این طرح را انجام دادند و تا پایان سال ۹۲ هفت شرکت برچسب اصالت را روی محصولات دارویی، غذایی و بهداشتی خود نصب کرده اند.
رئیس اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تا پایان سال ۹۰ بیش از ۶۵۹ قلم دارو و مواد بهداشتی و غذایی از این طرح استفاده کردند، افزود: در سالهای ۹۱ تمامی فرآوردههای آشامیدنی و خوردنی و در سال ۹۲ نیز تجهیزات پزشکی از این برچسب استفاده کرده اند. براین اساس تاکنون یک میلیارد برچسب روی محصولات دارویی، غذایی، بهداشتی و پزشکی نصب شده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم میتوانند با استفاده از اطلاعات روی این برچسب از اصل یا تقلبی بودن دارو با ارسال پیامک به سازمان غذا و دارو مطلع شوند اما مردم اطمینان داشته باشند هر دارویی که این برچسب را دارد اصلی است.
شناسه خبر:
۳۴۴۸۸۸
کشف بستههای ۶۰ هزار تومانی مرگ آور
رئیس بازرسی سازمان غذا و دارو با اشاره به نصب یک میلیارد برچسب روی محصولات دارویی، غذایی، بهداشتی و پزشکی، از کشف کارگاه ساخت داروهای تقلبی در تهران در زمینه ساخت قرصهای شادی آور با پودر کاکائو به قیمت هر بسته ۶۰ هزار تومان، خبر داد.
۰