علی اکبر قربانلو اظهار کرد: این توله خرس در اثر برخورد با خودروی عبوری و در سانحه جادهای در مسیر شاهرود - مجن در نزدیکیهای روستای تاش شاهرود تلف شده است.
وی با بیان اینکه به محض دریافت گزارش و اطلاع از این سانحه همکاران برای انتقاد لاشه به محل اعزام شدند، افزود:لاشه به محیط زیست شهرستان منتقل و فرآیند کالبدشکافی آن آغاز شد.
قربانلو در پاسخ به این پرسش که آیا تلفات جادهای دیگری در سال جاری در سطح شهرستان گزارش شده افزود: تلف شدن این توله خرس اولین تلفات جاده ای حیات وحش شهرستان شاهرود در سال جاری است و امید میرود که با تلاش همکاران و همکاری و همراهی مردم و دوستداران محیط زیست، شاهد کاهش روزافزون اینگونه حوادث باشیم.
رئیس محیط زیست شاهرود در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با اهمیت جمع آوری دادههای این گونه گفت: با انجام نمونه برداریهای لازم، نمونه ژنی این توله خرس توسط همکاران ما در محیط زیست اخذ شد.
وی ادامه داد:با توجه به خطر انقراض حیات وحش در دنیا حفاظت ژنتیکی و جمعآوری نمونههای ژنی اهمیت بسیار زیادی دارد که در همین راستا نمونه ژنی این گونه با ارزش تهیه و برای ذخیره سازی در بانک ژن به محیط زیست استان ارسال میشود.
وی با بیان اینکه برخی سالها به دلیل کمبود پوشش گیاهی حضور حیات وحش در حاشیه روستاها و شهرها بیشتر می شود، افزود: در سالهایی که بارندگی های مناسبی ثبت میشود و پوشش گیاهی مناسبی در زیستگاه ها وجود دارد حضور حیات وحش در حاشیه روستاها کمتر می شود.
وی گفت: در مواردی حیات وحش با حضور در حاشیه روستا و شهرها به باغات زردآلو در شهرستان آسیب میرسانند که در همین راستا همکاران محیط زیست با حضور در اینگونه مناطق و با استفاده از منابع نوری تلاش میشود که حیات وحش را از حاشیه باغات دور کنیم. البته خوشبختانه با توجه به بارش های مناسب و بهبود پوشش گیاهی در برخی سالها کمتر شاهد حضور حیات وحش در نزدیکی مراکز جمعیتی هستیم.
رئیس محیط زیست شاهرود از خرس قهوهای به عنوان یک گونه با ارزش زیستگاه های شهرستان نام برد و از رانندگان خواست: حین عبور از محور شاهرود -مجن با سرعت مطمئنه حرکت کرده و در صورت رویت خرس قهوهای، سرعت خود را کاهش دهند تا به این گونه ارزشمند آسیب وارد نشود.