آسیا روی ریل دلارزدایی

 تارنمای تحلیلی واچر نوشت: بریکس با سرعت زیادی در حال حرکت است تا دلار آمریکا را کنار بگذارد و ارزهای اصلی خود را در بازار تجارت جهانی جا بیندازد. حدود ۴۱ کشور علاقه خود را برای پیوستن به اتحاد بریکس و پذیرش ارز جدید برای معاملات برون مرزی ابراز کرده اند. روسیه و چین در حال متقاعد کردن بسیاری از کشورهای دیگر برای ورود به این بلوک و کنار گذاشتن دلار آمریکا هستند. وضعیت ذخیره جهانی دلار توسط کشورهای در حال توسعه به چالش کشیده شده است و می تواند دلار را در سراشیبی سقوط قرار دهد.

ائتلاف آسه آن اعلامیه ای مبنی بر اجتناب از دلار آمریکا برای تسویه حساب ها و پیشبرد استفاده از ارز محلی صادر کرده است.

در همین راستا، ۱۰ کشور آسه آن توافق کرده اند تجارت با دلار آمریکا را متوقف کنند و از ارزهای بومی خود برای تسویه حساب های فرامرزی استفاده کنند. آسه آن بلوکی متشکل از ۱۰ کشور است که برونئی، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، میانمار، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام عضو آن هستند.

از سوی دیگر، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز از بلوک آسه آن پیروی می کنند. بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی علاقه خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کرده اند. علاوه بر این، عربستان سعودی در حال مذاکره برای تامین مالی بریکس بانک است که بانک توسعه جدید (NDB) نامیده می شود.

اگر عربستان سعودی بریکس بانک را تامین مالی کند، این اتحاد می تواند به رونق اقتصادی برسد و دلار آمریکا را به حاشیه براند. همچنین این اقدام بسیاری از کشورهای دیگر را به پذیرش واحد پول بریکس و توقف کامل تجارت با دلار علاقه مند خواهد کرد. بررسی ایجاد یک ارز مشترک جدید از جمله موضوع هایی است که در اجلاس جاری سران بریکس در آفریقای جنوبی در دستور کار قرار دارد.

آسیا روی ریل دلارزدایی

پانزدهمین اجلاس سران بریکس (بلوک اقتصادهای نوظهور جهان متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) از ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا دوم شهریور) در ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی برگزار می‌شود.

ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشورهای دیگر خواهان پیوستن به این گروه اقتصادی هستند.

بنا به نظر بسیاری از کارشناسان، گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و بر اساس ارزیابی‌ها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد بیشتر خواهد شد.